Interview met rising star Nilson


Niels van de Pavert (Nilson) is een van de nieuwe talenten van Nederlandse bodem. In een recordtempo vestigde hij de aandacht op zich en was zijn muziek te luisteren in onder andere Tiësto's Club Life en Protocol Radio van Nicky Romero. Zijn tracks zijn gereleased op labels als Flamingo Recordings, Cr2 Records en Be Yourself Music. Dit jaar draaide hij voor het eerst op het Amsterdam Dance Event waar hij de label avond van Protocol Recordings mocht openen. Reden genoeg voor mij om met hem een interview te doen voor mijn website.

Dit jaar draaide je voor het eerst op Amsterdam Dance Event op de Protocol Recordings label night van Nicky Romero. Hoe was het?


Protocol label night op ADE was te gek! Het was de eerste editie van de reeks Protocol label night parties en het was dus erg spannend hoe het zou verlopen. Ik denk dat het een zeer goed begin was met als hoogtepunt natuurlijk de special guest "David Guetta" die speciaal voor Protocol eerder naar Amsterdam is gekomen. Het was een eer om de avond af te mogen trappen en naast grote ariesten te staan als Nicky Romero, Swanky Tunes, Daddy's Groove en natuurlijk David Guetta.


In het verleden heb je al samengewerkt met Nicky Romero onder de alias Saxxo, hoe hebben jullie elkaar ontmoet?


Klopt! Nick en ik kennen elkaar al een jaar of 6. We hadden veel contact via email en msn en hij was toen al veel bezig met produceren en stuurde mij altijd het resultaat voor feedback. Ik gaf hem altijd zo uitgebreid mogenlijk mijn mening en blijkbaar kon hij die erg waarderen. Ik luisterde in die tijd heel veel muziek maar had nooit de tijd om zelf te produceren. Op een gegeven moment kwamen we met het idee om samen te gaan zitten en een plaat te maken en op die zelfde dag tekende we de plaat nog bij een label! Voor mij was dat het teken om meer te gaan doen met muziek dan alleen het te beluisteren en beoordelen. Na mijn studie heb ik mij volledig gericht op het produceren van muziek.


Als je de kans zou krijgen, met welke artiest zou je dan het liefst willen samenwerken?


Dat is een lastige vraag... Op het gebied van pop zijn dat toch wel Adele en Coldplay! Ik ben enorm fan van beide en ik denk dat hun stijl perfect past bij mijn platen! Als ik iemand moet kiezen uit de EDM scène dan is het toch wel Axwell, zijn producties zijn altijd van enorme kwaliteit!

Op welke leeftijd ben je begonnen met je eigen muziek produceren? Hoelang duurde het voordat je werd ontdekt door de grotere namen in de dansscène?


Ik denk dat ik 21 was toen ik echt voor het eerst een programma opende om muziek te maken. Ik studeerde toen nog volop en had dus weinig tijd voor muziek. Al mijn vrije uurtjes in het weekend gingen op in het leren van het programma en veel oefenen om een eigen sound te krijgen. Toen ik 23 jaar was besloot ik na het succesvol afronden van mijn studie mij te gaan focussen op platen uitbrengen, want ik merkte dat er steeds meer belangstelling was voor mijn tracks en dit motiveerde me om zoveel mogenlijk tijd in het produceren te steken. In het begin had ik 3 dagen een baan in de IT om toch vastigheid te hebben qua salaris en te kijken of er een toekomst zat in de muziekwereld. Dat was een half jaar geleden en nu leef ik volledig van het produceren en draaien.


Je hebt de laatste tijd een aantal goeie releases op je naam staan, waaronder ‘Transformers’ (Flamingo Recordings). Wat kunnen we in de toekomst nog meer van je verwachten?


Ik heb een hele hoop releases staan. Ik heb een samenwerking met Nicky Romero die uit zal komen op Toolroom Records. Verder heb ik nog een hoop original tracks staan, onder andere een radio plaat met de zanger Cosmo Klein. Hier gaan we binnenkort ook een video clip voor schieten. Remixes voor Morgan Page Ft. Nadia Ali - Carry Me, Fedde Le Grand & Nicky Romero - Sparks en samenwerkingen met Cliff Coenraad & Helena, een vrouwelijke top dj uit Australie. Ook ben ik deze week begonnen met een plaat voor Nicky Romero zijn label "Protocol Recordings".